من احب احب الاكلات لاسرتى
و بعد تجارب كتيير كتيير عشان اوصل لافضل نتيجه
لان كل اللى دقتو عندهم او حتى الشيفات فى التليفزيون بيطلعوة تخين كده و مش لطيف
و ان شاء الله يظبط معاكو على طول لما تجربوه
دى المقادير لكميه واحده
2 كوب دقيق 1 كوب لبن 1.5 كوب ماء 2 بيض 2 معلقه كبيره زيت ملح فلفل اسمر حبه سكر
انا عملت مقدارين بس نضيف 2 كوب دقيق كمان اوك
و نقدر نغير فى مقدار اللبن او الماء براحتنا المهم السوايل يكونو كوبيتين و نص
يعنى نعمل 2 كوب لبن و نص ماء او 1.5 لبن و 1 ماء براحتكو
احلى حاجه فى الكريب انك ممكن تعمليه باى اله عندك بالكبه او خلاط الكاس بتاع الطماطم او مضرب كهرباء او مضرب سلك عادى اى حاجاه
ضفت البيض و الملح و الفلفل و الزيت و ضربت و بعدين ذودت اللبن و الماء و ضربت كويس
و يعدين الدقيق و ضربت كويس اوى اوى
و دى النتيجه لازم يطلع سايل خالص زى عصير الجوافه كده شافين المضرب معلهوش حاجه تقريبا لانه سايل خالص
و نسيبه نص ساعه يرتاح فى التلاجه
انا كنت بستعمله على طول بس سمعت ان نسيبه يرتاح احسن عشان يفرد معانا افضل
دى الطاسه اللى استخدمتها انتو شايفين انها استلس مش تيفال هى مبتلزقش برضو لان ليها قاعده سميكه بتوزع الحراره كويس
براعى انى الاقى حاجه اقيس بيها العجين يعنى مغرفه او فنجان بحيث يطلعو كلهم مقاس واحد لان هنحتاج نشتغل بسرعه فمفيش وقت نظبط المقاس و هى على النار
بدهن الطاسه زيت خفيف اوى بفرشه و اخليها جنبى عشان بدهن بعد كل واحده او كل اتنين
و اسخن الطاسه فى الاول على نار من وسط لهاديه
احط مغرفه من الخليط و احرك الطاسه عشان ينفرد على مقاس القاعده ( القعر يعنى ) و الصور موضحه
هنستنى لحد ما تستوى من تحت حوالى دقيقه كده و الوش بتاعها يجمد كلو يعنى ميبقاش فيه جزء لسه سايل و هنستنى شويه كمان
ونقلبها براحه عشان متتقطعش او تكعبل على بعضها مش هنعرف نفكها لانها لسه مستوتش
و دى شكلها و العلامات دى بتبقى من سخونه الطاسه فتكون هاديه احسن عشان متديناش علامات محروقه فى البدايه
و ده شكل الوش بتاعها بعد ما استوى
و ادى النتيجه فى النهايه المقدار بيطلع حوالى 10 او 12 واحده على حسب مقاس القاعده
طبعا تتحشى باى حشوه تفضليها اوو تحطى فيها هامبرجر فراخ كفته سوسيس اى حاجه تحبيها ممكن جبنه قديمه و طماطم كمان و بتبقى تحفه بس متبقاش الحشوه فيها ميا يعنى نصفيها عشان مطريهاش
انا بحب احط جبنه شيدر و طماطم فلفل و زتون و اطبقها نصين او الفها رول و ارجعها تانى للطاسه عشان تقرمش او نحطها فى اله البانينى او الفرن
و ده الشكل النهائى
على فكره صاحبتى بتحشيها لحم معصج و تلفها رول و تحطها فى صينيه و تغطيها بالبشامسل و ترش حبه جبنهو تحطها فى الفرن بتبقى تحفه برضو
فى النهايه
ليست هناك تعليقات :
إرسال تعليق